Grenef novi broj 20

Grenef broj 20

Dragi čitaoci, sa ponosom vas obaveštavamo da je novi broj časopisa Grenef izašao u martu 2023. godine, a to je ujedno i jubilarni 20. broj po redu! Kao i uvek, uložili smo mnogo truda i pažnje u odabir i obradu tema, kako bismo vam pružili najkvalitetnije informacije iz građevinsko-arhitektonske oblasti. Zahvaljujući tome, časopis Grenef je postao omiljeni izbor arhitekata, građevinskih inženjera, dizajnera enterijera i ostalim čitaocima iz ove oblasti. U nastavku ćemo vam dati kratak pregled onoga što vas očekuje i šta možete čitati u novom broju i na našem web portalu.

Teme i sadržaj u novom broju

grenef broj 20 sadržaj

U ovom broju pisali smo o :

Hisense toplotnim pumpama za grejanje i hlađenje – HI-Therma R32, koja koristi obnovljive izvore energije. Uz porast cene uglja, drva i peleta, toplotne pumpe su logičan i neophodan izbor za krajnjeg korisnika koji razmišlja o održivom sistemu grejanja i hlađenja za svoj dom.

Podno grejanje, toplo zdravo i štedljivo – jednostavno podesite temperaturu preko mobilne aplikacije.

Sistemi za navodnjavanje

Uređenje prostora dekorativnim panelima – dekorativni paneli predstavljaju novu i inovativnu realnost u svetu zidnih murala.

Akustični dizajn prostorija – koncertne sale u arhitektonskom projektovanju. Zahtevi akustičko dizajna su najkompleksniji u projektovanju sala, kako zbog veličine takvih prostora, tako i zbog složenosti zvučnog polja u njima.

Off grid objekti – koncept off grid objekata u novije vreme je oživljen kao ideja o načinu života koji bi imao najmanje moguće negativne efekte na životnu sredinu.

Norveški radijatori – Ekonomično i kvalitetno grejanje već 23 godine

Ocene za energetsku efikasnost zgrada – vodič propisanih zahteva za povećanje energetske efikasnosti.

Predstavljamo vam projekte i događaje

Arhitektonsko urbanističe intervencije u gradskom jezgru – Projekat javne garaže “Obilićev Venac” pokazuje da je moguće graditi atraktivne javne objekte.

Rurbanizacija i nova ruralnost – zeleniji urbani život sve više postaje fokus savremenog čoveka. Termin rurbanizacija tumači se kao ruralna urbanizacija ili urbanizacija ruralnog.

Prvi regionalni forum o održivoj izgradnji u Dragovu – Značaj održivosti u svim fazama projektovanja i životnog veka objekta.

Prostor spektakla i intimnosti – gradska vila koja se nalazi u samom centru Beograda

Rekonstrukcija zgrade M44 – snaga koncepta dominira u današnjem sistemu vrednosti

Konkurs za urbanu obnovu i rehabilitaciju prostorne kulturno-istorijske celine “Vojno-tehnički Zavod” u Kragujevcu

Projekat ArtZept fasade – Tradicionalni godišnji internacionalni konkurs ArtZept koji je osnovala Madlena Zepter. Konkurs ima za cilj da talentovanim dizajnerima pruži priliku da kreiraju svoju zamisao, realizuju je i izlože u okviru Zepter muzejske fondacije.

Stručni skup inženjera na Zlatiboru “Sinergija gradnje” – Na Zlatiboru od 20-22 oktobra održan je skup inženjera pod nazivom “Sinergija gradnje”.

SHARE Belgrade 2022 – Profesionalci, inovacije, razmena znanja: četvrto izdanje SHARE Belgrade Foruma održano je 23. novembra u hotelu Metropol Palace i okupilo je preko 300 učesnika.

53. Međunarodni kongres i izložba o KGH – održan je od 30. novembra do 2. decembra 2022. godine u beogradskom Belekspocentru.

Salon arhitekture u Novom Sadu – Manifestacija Salon arhitekture Novi Sad je najznačajniji događaj koji organizuje Društvo arhitekata Novog Sada, i to kao redovnu programsku aktivnost u kontinuitetu od 1993. godine.

Reč stručnjaka, intervjui i gosti u časopisu

Za nas su u ovom broju govorili :

Žarko Topalović, dipl.maš.inž – Prednosti toplotnih pumpi, na sve više objekata kod nas se ugrađuju toplotne pumpe, ogovorili smo na mnoga pitanja i nedoumice koje vas interesuju.

Profesor Vladimir Lojanica – Održivost će se integrisati u svaki segment života

Dizajnerski tim Mega Concept – Mašta kreativnost inspiracija

Za rubriku arhitekta jednog grada govorio je Vladimir Golubović M.inž.arh. – Edukacija je proces koji ne može da se desi preko noći

Philipp Bürkle, Generalni direktor HG Srbija – Hansgrohe Group gradi novu fabriku u Valjevu

Bojan Dabić, direktor prodaje u kompaniji Zorka opeka – Razvoj u neraskidivoj vezi sa inovacijama

Igor Marsenić, izvršni menadžer ASAP-a – ASAP afirmiše domaću arhitektonsku scenu

Ivana Petronijević, arhitekta konsultant kompanije ALUMIL – Pametan izbor za svaki objekat

Vladimir Nikitović, branch Manager filijale BESIX Grupe na Balkanu – Mamula Island dragulj Jadrana

Pretplatite se na časopis Grenef

„Grenef” raste i sve je više prihvaćen, a to dugujemo i Vama koji nas čitate u print ili web izdanju. Društvene mreže su nam u velikom rastu, pa danas imamo 24.700 pratioca na Instagramu i dobijamo sve više upita za pretplatu.
Ukoliko želite da se pretplatite možete poslati zahtev preko kontakt forme na sajtu grenef.com ili nas kontaktirati putem broja telefona +381 21 6333 824


One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *